פסק-דין בתיק ע"א 20291-10-12

: | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי בחיפה
20291-10-12
11.4.2013
בפני :
יצחק כהן

- נגד -
:
פהד נשאשיבי
עו"ד ו' מנסור
:
עירית עכו
עו"ד איל יפרח
פסק-דין

א. ההליך

1.       ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה ( כב' השופטת הגב' רויטל באום) מתאריך 31.12.2012, בתיק א' 710630-07.

ב. הדיון בבית משפט קמא

2.       בכתב התביעה שהוגש מטעם המשיבה לבית משפט קמא, על דרך סדר הדין המקוצר, עתרה המשיבה לכך שהמערער יחויב לשלם לה סך 138,715 ש"ח. לטענת המשיבה בכתב התביעה, סכום זה היווה את יתרת החוב שחב לה המערער, בתורת מי שהחזיק בנכס, אשר זוהה על ידי המשיבה בכתב התביעה במספר 18013244004. כתב התביעה נוסח באופן לקוני ביותר, ולא פרט מה הם החיובים המרכיבים את הסכום הכולל ואת תקופות החיוב.

          לכתב התביעה צורף מסמך, בו צויינה יתרת חוב בגין שלושה נכסים גם יחד. ככל שהדברים אמורים בנכס שזוהה במספר הנ"ל, שלצד זיהוי "הספרתי" זוהה כ"עיר עתיקה 13 244", סכומי החוב הצטברו כדי סכום התביעה.

3.       המבקש הגיש בקשת רשות להתגונן מפני התביעה, ובבקשתו הודה כי בעל הנכס, ששטחו 309.77 מ"ר. להגנתו מפני התביעה הוסיף המערער וטען שתי טענות, ושתיים אלה בלבד:

(א)     החל מחודש יוני 2002 ועד לחודש יוני 2003, הנכס היה סגור ולא בשימוש, ועל כן לא היה מקום לחייב את המערער לשלם ארנונה בגינו;

(ב)      החל מתאריך 1.6.2003 ועד לתאריך 30.5.2005 הנכס היה מושכר בשכירות משנה לעמותה בשם "אלמנג'ל".

המשיבה לא התגוננה מפני בקשת הרשות להתגונן, ועל כן ניתנה למערער הרשות להתגונן.

4.       לקראת שמיעת הראיות, הגישה המשיבה תצהיר עדות ראשית של מר מנחם ברנרד, המשמש כמנהל אגף הגביה בעירית עכו. בתצהיר זה פרט מר ברנרד את השתלשלות חובו של המערער לאורך הזמן, החל משנת 2000 ועד למועד הגשת התביעה (10.7.2007), וצרף לתצהירו המסמכים השונים הנוגעים לחוב של המערער.

5.       משהוגש תצהירו של מר ברנרד, טען המערער טענת התיישנות ביחס לחלק מהחוב, ועוד הוסיף ופרט שמותיהם של המחזיקים השונים בנכס לאורך הזמן, כמפורט להלן:

מתאריך

עד תאריך

המחזיק

1

1.1.1996

31.8.2000

אחים טשטש בע"מ

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>